Ai, les subvencions

A l’hora de posar en marxa qualsevol projecte cultural, enmig de l’entusiasme general, sempre hi ha una veu pràctica que diu: “I això com ho pagarem?”

Hi ha projectes que tenen la sort de néixer finançats directament per un Ajuntament, o per – oh, sí, existeixen – un patrocinador. No és el cas de la majoria… Per al comú dels mortals, la supervivència (o la vivència) passa per buscar el suport de l’administració pública, en forma d’ajut o subvenció.

“Res, doncs demanem una subvenció i ja està”. I amb aquell entusiasme del primer paràgraf, entrem al web de l’administració de torn, i busquem, i no sabem quina línia s’adequa més al nostre projecte, i finalment pensem que sí, que l’hem trobat, i si el termini no està ja tancat, ens perdem entre bases, convocatòries, formularis, pressupostos. Benvinguts al meravellós món de la subvenció.

Però no us espanteu. Es pot fer, tot és possible en aquest món. El que més clar heu de tenir és la coherència del vostre projecte. Asseieu-vos, penseu, preneu-vos un te, poseu per escrit el que voleu fer, doneu-li les voltes que siguin necessàries. Perquè si el projecte no és coherent, no hi haurà subvencions, però és que tampoc hi haurà projecte.

I dit això, arribem al punt on entrem nosaltres. Si voleu, aquest te ens el prenem junts, i parlem, i posem per escrit, i us ajudem a demanar la subvenció. N’hem gestionat tantes que hem perdut el compte, però cadascuna la treballem com si fos la primera.

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*
*